Varför finns Lånbyte?

Lånbyte är en fristående låneförmedlare som jämför och förmedlar boräntor för privatpersoner med olika banker i Sverige. Lånbyte ägs bland annat av VD Alexander Widegren tillsammans med Bonnier-anknutna NFT Ventures samt Collector Ventures.
På ett enkelt och smidigt sätt hjälper vi dig som kund att upptäcka en bättre boränta, så att du slipper göra jobbet själv. Du ansöker enkelt via vårt digitala formulär eller via vår kundtjänst. Att ansöka om ett erbjudande är alltid kostnadsfritt. När du accepterat ett av de erbjudanden vi förhandlat fram åt dig betalar du vår avgift på endast 795 kr.

Varför välja Lånbyte?

  • Vi sparar pengar åt våra kunder. Våra kunder sparar i snitt 13 000 kr/år* genom att sänka sin boränta.
  • Vi gör endast en kreditupplysning, men får svar från flertalet banker. Att som kund kontakta flera banker tar inte bara tid, utan resulterar även i att varje bank tar en egen kreditupplysning (UC). Detta leder till att din kreditprofil ofta försämras. För många kreditupplysningar genom ansökningar hos flera olika banker samtidigt kan innebära avslag för dig som kund.
    Den kreditupplysning som tas av oss är även den som därefter används av banken. Det tas alltså inte en ny.
  • Vår tjänst är effektiv och hjälper dig spara tid. Vår ansökan tar endast några minuter och vi prövar din profil hos flera olika banker samtidigt. Bolån ska vara enkelt och snabbt.
  • För vår service tar vi ut en avgift om 795 kr. Detta är ett fast pris oavsett bolånets storlek. Avgiften är även samma oavsett hur stora dina besparingar blir med en lägre boränta. Avgiften betalas först då du accepterat ett erbjudande från oss och fått det utbetalt av din valda bank.
  • Du slipper ta förhandlingen med banken. Att förhandla med banker om sin boränta kan vara svårt. Hos oss får du en egen erfaren bolånespecialist som hjälper dig hela vägen mot en lägre boränta.

 

Lånbyte är ett bostadskreditinstitut som står under tillsyn av Finansinspektionen och bedriver tillståndspliktig verksamhet.

Grundat: 2012
VD: Alexander Widegren
Organisationsnummer: 556891-0276
Adress: Engelbrektsgatan 4, 114 32, Stockholm
Institutionsnummer hos Finansinspektionen: 44016

* Detta är baserat på ackumulerad kunddata sedan 2013-01-01.

Ordlista boränta & bolån

Vill du veta mer om begreppen inom bolån?
Läs mer här

Vill du jobba med oss?
Läs mer här

Lånbyte i media

Lånbyte har bla medverkat i SVT, SvD, Dagens Industri, SvD Näringsliv och Tv4.

Läs mer här

Kundtjänst

Telefon: 08 - 12 13 77 00
Mån - tors: 09.00 - 18.00
Fredagar: 09.00 - 16.00
E-post: kundtjanst@lanbyte.se
Frågor och Svar
Villkor

Lånbyte är ett Bostadskreditinstitut som står under tillsyn av Finansinspektionen och bedriver tillståndspliktig verksamhet.

Föregående månads snittränta (3-mån), kreditgivarens eventuella avgifter kan tillkomma

Lånbyte i samarbete med:
vi i villa
DN.se
Sydsvenskan
Expressen
Lånbyte omnämnd i:
DN
Expressen